Heer van de Poorten en andere verhalen

Heer van de Poorten en andere verhalen

Door

Beschrijving

In Heer van de Poorten en andere verhalen werden de 'Autobiografische verhalen' en het 'Kort proza' uit het Verzameld proza opgenomen.

'Jotie T'Hooft, die in oktober 1977 op 21-jarige leeftijd overleed aan een overdosis heroine, is niet meer weg te denken uit de Vlaamse literatuur. Hij was een wonderkind, en in zijn korte bestaan heeft hij een oeuvre bijeengeschreven dat, althans gedeeltelijk - maar dat is al heel wat, en kon het anders op die leeftijd? - tot het beste gerekend mag worden dat o

Contacteer de verkoper

Prijs

€ 10

ISBN Nummer

9789022312940

Jaar van publicatie

Taal

Nederlands

Boekbinding

Paperback

Staat

Als nieuw

Af te halen in

Volkegem

Provincie

Deel dit zoekertje

Omschrijving

Tijdens de première van de verfilming van zijn boek ‘Ik zal spuwen op jullie graf’ overleed Boris Vian (1920-1959) op zijn negenendertigste aan een zwak hart. Van de schijver, dichter, zanger, trompettist, schilder, uitvinder, acteur, vertaler en journalist zijn alle romans in het Nederlands vertaald. Hij schreef daarnaast ook zo’n 45 verhalen, die in originaliteit en absurditeit niet voor de romans onderdoen, en misschien zelfs beter passen bij de ‘gehaaste schrijver’ die hij was – wellicht in een poging zoveel mogelijk uit zijn korte leven te halen. ‘Hij schreef zijn verhalen zoals je een jazzstuk componeert: er wordt een thema aangekondigd, gevolgd door de variaties op dat thema, en dat allemaal in drie minuten’, aldus Vian-kenner Gilbert Pestureau. In deze bundel zijn de twaalf meest fantasievolle verhalen van Vian bijeengebracht, die zich in hun absurditeit bewegen tussen humor en horror. De lezer maakt daarbij kennis met een aantal van de meer dan duizend personages die Boris Vian een rol liet spelen in zijn wonderlijke verbeeldingswereld.

Online sinds donderdag 30/12/2010 09:45 en 868 keer bekeken

Reactie achterlaten

Heb je interesse in dit zoekertje? Dan kan je via dit formulier in contact komen met de verkoper.

Naam + Voornaam mag niet leeg zijn
E-mail adres mag niet leeg zijn
Beschrijving mag niet leeg zijn